NIEUW! Fractions by Osiris Hertman, ontdek ze op het Art of Living event!

Met trots kondigt Unilux een samenwerking met topontwerper Osiris Hertman aan. Op het exclusieve ‘Art of Living event’ presenteerden we samen een geheel nieuwe dimensie van zonlicht beleven in huis. Nog te zien tot en met 31 maart in Autotron Rosmalen en vanaf het najaar bij de Fractions dealers.

Osiris Hertman (1972) studeerde in 1998 af aan de Design Academy Eindhoven. Na zijn studie ging Osiris aan de slag bij Ulf Moritz en Marcel Wanders. Ruim 10 jaar is hij art director geweest bij sieradenmerk Buddha to Buddha. Inmiddels runt hij sinds twintig jaar zijn eigen designstudio in Haarlem en heeft hij zijn naam verbonden aan exclusieve merken zoals Maretti, Ebru en Jee-O.
En vanaf dit jaar dus ook aan onze Fractions.

Eenvoud en Rust
Een goed interieur is volgens Hertman net als de natuur: het geeft je rust. ‘Ik verdiep me enorm in wat de architectuur me geeft. Ik kom veel in historische panden, zoals een kerk of fort. Dan bestudeer ik eerst de ligging: hoe valt het licht binnen en hoe verandert de sfeer met de seizoenen? Daar pas ik de deuropeningen en raampartijen op aan, zodat de bewoners kunnen ontbijten op de plek waar de zon opkomt. Mijn interieurs moeten eenvoud uitstralen, zoals een kind ze zou tekenen..”

De toepassing van dit gedachtegoed op Fractions, aluminium shutters, leidde tot een inspirerende samenwerking met Unilux en een exclusief raamdecoratie product met nog meer dimensie tot gevolg. Door gebruik te maken van de toetreding van licht door aluminium sleuven die worden geknepen wordt een bijzondere lichtinval en beleving in je woonkamer gecreëerd; een spannend spel van schaduw en licht! De lichtopbrengst is door de diffractie (het afbuigen van een lichtgolf langs een ondoordringbaar obstakel) namelijk bij Fractions binnen groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Het licht weerkaatst namelijk niet eerst op lamellen, maar valt rechtstreeks door de sleuven van Fractions in de kamer.

Met Fractions heeft Unilux het antwoord op de vraag naar exclusieve raamdecoratie met een optimale lichtopbrengst in handen.

Sneak preview
Sinds 2019 werken Osiris Hertman en Unilux aan het nieuwe ontwerp voor Fractions. Zijn visie en kijk op het beleven van zonlicht in huis heeft geleid tot nog meer dimensie en innovatie in onze aluminium panelen.
Van 28 tm 31 maart presenteerden wij tijdens het Art of Living event een sneak preview van “Fractions by Osiris Hertman design”. Ontdek het hier!


Informatie en verkrijgbaarheid bij dealers
Voorlopig werken wij nog hard aan de ontwikkeling van de nieuwe modellen. Op het Art of Living Event laten we een sneak preview zien van de modellen die dan voor 90% gereed zijn. De eerste leveringen van pre-orders volgen dan in juli/augustus 2019. Vanaf september 2019 verwachten we dat ‘Fractions by Osiris Hertman Design‘ normaal leverbaar zullen zijn. We blijven u natuurlijk op de hoogte houden. Documentatie en prijzen zijn beschikbaar vanaf juni/juli 2019.

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.