Gebogen constructie

Dé uitkomst voor iedere werkplek.

Het gebogen Topspin® systeem biedt uitkomst op de werkplek. Het systeem weert overvloedig zonlicht en brengt verkoeling, zelfs tijdens de heetste dagen van het jaar. Door het Topspin® systeem aan de buitenzijde te monteren, wordt de warmte-invloed van buitenaf tot een minimum beperkt, zonder dat dit ten koste gaat van de lichtopbrengst in de onderliggende ruimten. Niet alleen op zonnige dagen bewijst Topspin® zijn meerwaarde, ook tijdens een hagel- of regenbui heeft het systeem voordelen. Wanneer regen of hagel de kunststof dakplaten raakt, gaat dat vaak gepaard met een enorm kabaal. Het Topspin® doek is bestand tegen zo’n bui en dempt een aanzienlijk deel van het geluid.

gebogen zonwering

Kleuren & speciale doeken

Uiteraard zijn verschillende doekkwaliteiten en kleuren mogelijk. Afhankelijk van de wens en toepassing bestaat de mogelijkheid om brandvertragend, verduisterend ofwel een ander speciaal doek in het Topspin® systeem te verwerken. De profielen kunnen in elke gewenste RAL kleur gemoffeld worden. Optioneel kunnen de doekrollen onder een kap worden weggewerkt zodat deze aan het zicht kunnen worden ontnomen.

Wielen & materialen

De bedieningsbuis kan op verschillende plaatsen aan het systeem worden gekoppeld, zo bestaat in sommige gevallen zelfs de mogelijkheid tot volledige inbouw. Door toepassing van aluminium geëxtrudeerde profielen en hoogwaardige kunststof onderdelen wordt de levensduur van het systeem gewaarborgd of het nu binnen of buiten gemonteerd is.

Techniek: doekbuizen volgen de vorm

De basis van het systeem bestaat uit een aantal gelagerde doekbuizen die als het ware de geleidervorm volgen, zowel recht als gebogen. Door het toepassen van veermotoren in de buizen, rolt het doek zich vanzelf op. Het geheel is verend opgesteld, waardoor wind weinig grip kan krijgen op het doek en dus zeer geschikt is zowel voor binnen- als buitentoepassingen. Wanneer Topspin® aan de buitenzijde gemonteerd wordt kan het, in overleg met Unilux, optioneel worden voorzien van zon- en windautomaat, een regensensor, en/of een afstandsbediening, hetgeen het bedieningsgemak zal versterken.

Montage

In deze verticale toepassing kiest men vaak voor de optionele kapafwerking. Zo worden niet alleen de opgerolde doek rollen aan het zicht ontnomen, maar op deze wijze doet het verder ook geen afbreuk aan het bestaande gebouw. De kap dient als 2e boeiboord, in opgerolde situatie is het systeem één met het gebouw. De profielbreedte van de geleider is zelfs even breed als een kozijnprofiel, zodat ook hieraan geen afbreuk gedaan wordt.

Plaatsbepaling

De afzonderlijke sectie breedte kan maximaal 300 cm zijn, de uitval daarentegen ruim 15 meter. Wanneer de pui breder is dan 300cm, kunnen de secties onderling worden gekoppeld en zal het systeem zich over de volledige breedte op- en afrollen.

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar