Horizontale constructie

Horizontale zonwering voor langgerekte lichtstraten

Topspin® horizontaal is bij uitstek geschikt voor in langgerekte lichtstraten hinderlijk zonlicht te dempen. In de meeste gevallen wordt het systeem aan de binnenzijde gemonteerd. Warmtewering zal bij deze binnentoepassing in mindere mate gerealiseerd worden. Bij binnenmontage wordt de toepassing van brandvertragende of vlamdovende zonweringdoeken geadviseerd. Desgewenst kan een keuze worden gemaakt tussen verschillende doekkwaliteiten en -kleuren. Ook lichtverduistering behoort tot de mogelijkheden.

horizontaal zonwering lichtstraat

Wielen & materialen

De bedieningsbuis kan op verschillende plaatsen aan het systeem worden gekoppeld, zo bestaat in sommige gevallen zelfs de mogelijkheid tot volledige inbouw. Door toepassing van aluminium geëxtrudeerde profielen en hoogwaardige kunststof onderdelen wordt de levensduur van het systeem gewaarborgd of het nu binnen of buiten gemonteerd is.

Kijk hier voor reeds gerealiseerde, horizontale zonwering oplossingen.

Techniek: doekbuizen volgen de vorm

De basis van het systeem bestaat uit een aantal gelagerde doekbuizen die als het ware de geleidervorm volgen, zowel recht als gebogen. Door het toepassen van veermotoren in de buizen, rolt het doek zich vanzelf op. Het geheel is verend opgesteld, waardoor wind weinig grip kan krijgen op het doek en dus zeer geschikt is zowel voor binnen- als buitentoepassingen. Wanneer Topspin® aan de buitenzijde gemonteerd wordt kan het, in overleg met Unilux, optioneel worden voorzien van zon- en windautomaat, een regensensor, en/of een afstandsbediening, hetgeen het bedieningsgemak zal versterken.

Montage

Bij montage aan de binnenzijde zal zich tussen de lichtconstructie en de binnenzonwering warmte opbouwen, die bij voorkeur kan worden afgevoerd (d.m.v. ventilatie). Helemaal mooi wordt het wanneer het volledig ingebouwd kan worden, zodat alles is weggewerkt. Men zal de binnenmontage moeten afwegen tegen de eventuele buitenoplossingen. De warmtewering bij binnenmontage is uiteraard minder effectief. Voorts kan de bereikbaarheid van de onderzijde van de lichtconstructie een belemmering zijn om binnen te monteren.

Plaatsbepaling

De afzonderlijke sectie breedte kan maximaal 300 cm zijn, de uitval daarentegen ruim 15 meter. Wanneer de opening breder is dan 300 cm kunnen de secties onderling worden gekoppeld en zal het systeem over de breedte openen en sluiten in plaats van over de lengte.

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar