Verticale constructie

Verticale zonwering voor alle soorten gevels en puien

Met Topspin® verticaal kan dankzij de onbeperkte op- en afrolmogelijkheid elke hoogtemaat worden bereikt, zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van het gebouw. In de verticale vorm biedt Topspin® niet alleen een functionele, maar ook een zeer esthetische oplossing. De doeken rollen zich op tot een compact geheel en kunnen achter een valse boeiboord praktisch onzichtbaar worden weggewerkt. De onderlinge verdeling zorgt ervoor dat de doeken niet plooien tijdens het oprollen. De veerkrachtige buizen maken de constructie tot een strak gespannen en stormvast geheel. Door het systeem aan de buitenzijde te monteren, wordt de warmte-invloed van buiten tot een minimum beperkt terwijl de lichtopbrengst daaronder niets te lijden heeft.

verticaal

Kleuren & speciale doeken

Uiteraard zijn verschillende doekkwaliteiten en kleuren mogelijk. Afhankelijk van de wens en toepassing bestaat de mogelijkheid om brandvertragend, verduisterend ofwel een ander speciaal doek in het Topspin® systeem te verwerken. De profielen kunnen in elke gewenste RAL kleur gemoffeld worden. Optioneel kunnen de doekrollen onder een kap worden weggewerkt zodat deze aan het zicht kunnen worden ontnomen.

Wielen & materialen

De bedieningsbuis kan op verschillende plaatsen aan het systeem worden gekoppeld, zo bestaat in sommige gevallen zelfs de mogelijkheid tot volledige inbouw. Door toepassing van aluminium geëxtrudeerde profielen en hoogwaardige kunststof onderdelen wordt de levensduur van het systeem gewaarborgd of het nu binnen of buiten gemonteerd is.

Techniek: doekbuizen volgen de vorm

De basis van het systeem bestaat uit een aantal gelagerde doekbuizen die als het ware de geleidervorm volgen, zowel recht als gebogen. Door het toepassen van veermotoren in de buizen, rolt het doek zich vanzelf op. Het geheel is verend opgesteld, waardoor wind weinig grip kan krijgen op het doek en dus zeer geschikt is zowel voor binnen- als buitentoepassingen. Wanneer Topspin® aan de buitenzijde gemonteerd wordt kan het, in overleg met Unilux, optioneel worden voorzien van zon- en windautomaat, een regensensor, en/of een afstandsbediening, hetgeen het bedieningsgemak zal versterken.

Montage

In deze verticale toepassing kiest men vaak voor de optionele kapafwerking. Zo worden niet alleen de opgerolde doek rollen aan het zicht ontnomen, maar op deze wijze doet het verder ook geen afbreuk aan het bestaande gebouw. De kap dient als 2e boeiboord, in opgerolde situatie is het systeem één met het gebouw. De profielbreedte van de geleider is zelfs even breed als een kozijnprofiel, zodat ook hieraan geen afbreuk gedaan wordt.

Plaatsbepaling

De afzonderlijke sectie breedte kan maximaal 300 cm zijn, de uitval daarentegen ruim 15 meter. Wanneer de pui breder is dan 300cm, kunnen de secties onderling worden gekoppeld en zal het systeem zich over de volledige breedte op- en afrollen.

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar