Unilux maakt zich sterk voor behoud van de insecten, buiten in de natuur.

Het gaat slecht met de insectenpopulatie in Nederland. De focus voor de uitingen van Unilux zal vanaf 2020 daarom liggen op het terugdringen van de insectensterfte. Als marktleider in insectenwering hebben we immers een product in handen dat een wezenlijk steentje bij kan dragen aan het behoud van insecten; met horren blijven insecten buiten, daar waar ze goed werk verrichten.

Het moet jou ook zijn opgevallen dat er lang niet meer zoveel insectenlijkjes op de vooruit van de auto blijven kleven na een lange autorit? Dat er ook veel minder mussen in en uit de haag vliegen, minder kikkers in de sloot? De cijfers liegen er niet om, maar liefst 75% van de insecten hebben we in 25 jaar uitgeroeid in Nederland.

En ons gedrag is de belangrijkste veroorzaker! Kijk naar het gebruik van spuitbussen en verdelgingsmiddelen door de mens en jaren lange gebruik van zowel chemische als biologische bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Check jouw keukenkastje maar eens! Het gevolg van de dramatische insectensterfte heeft tot gevolg dat vogels in de tuin geen insecten meer op de menukaart hebben staan en zij hun werk dus niet meer doen. De gewassen worden dan niet meer bestuift, de voortplanting valt weg. De hele ecologische kringloop valt stil en de eigen voedselbron is dan weggehaald. Met alle ellende voor onze gezondheid tot gevolg.
Lees hier wat bioloog Arjan Postma vertelt over het nut van insecten en de tips die hij heeft.

Het is tijd om iets te gaan doen! 

In het programma Eigen Huis & Tuin van RTL4 bouwden wij reeds een levensgroot insectenhotel, kijk de uitzending hier terug en lees wat jij zelf kan doen om ook te helpen.

BEKIJK HIER! Het Levensgrote insectenhotel van Unilux en het RTL
EN NU JIJ ! Download de instructies en ga aan de slag
QUIZ ! Wat weet jij van insecten? Doe de quiz en ontdek het
Bekijk ons assortiment horren hier

Volg hier laatste berichten rondom de campagnes en actualiteiten:

Facts over ventileren: geen energie verspilling

De noodzaak van goede ventilatie We leven tegenwoordig niet alleen meer thuis maar ook studeren [...]

Stop met spuiten; steek eerst wat op over muggen!

Muggen! Je kunt er behoorlijk van wakker liggen. Wist je dat Nederlanders veruit het vaakst [...]

Naar het volledige assortiment horren