Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen, check deze altijd eerst voordat je contact opneemt.

Veelgestelde vragen over horren 

Voor onze vaste horren (inklemhor, veerstifthor en vaste hordeur luxe) is het mogelijk om horren met Poll-Tex® pollengaas te bestellen. Dit Poll-Tex® pollengaas is ECARF gecertificeerd.

We krijgen deze vraag steeds vaker. Van het standaard gaas van Unilux zijn vooralsnog geen onderzoeken bekend over het weren van processierups. De eerste testen echter met het speciale Poll-Tex (pollengaas, voor pollen allergieën)
ten opzichte van standaard horrengaas, laten echter zien dat Poll-tex ook significant meer processierups haartjes tegenhoudt. Dit is de informatie van onze Poll-Tex® leverancier:

Bescherming tegen de eikenprocessierups

Verkennende testen bij Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen hebben laten zien dat Poll-Tex ook uitstekend toegepast kan worden als bescherming tegen haartjes van eikenprocessierupsen. Op dit moment worstelen veel Europese landen met de eikenprocessierupsenplaag. De kleine en giftige haren van de rups kunnen in de wind worden meegedragen, wat ernstige huid- en keelreacties kan veroorzaken, waaronder een allergische reactie. De eerste testen met Poll-Tex ten opzichte van standaard horrengaas laten zien dat Poll-tex significant meer haartjes tegenhoudt.

Unilux behoudt zich van uitspraken hierover en laat zich hierin informeren door onze leverancier. Voor onze vaste horren (inklemhor, veerstifthor en vaste hordeur luxe) is het mogelijk om horren met pollengaas te bestellen. Dit Poll-Tex® pollengaas is ECARF gecertificeerd.

Onze horren zijn in eerste instantie bedoeld om insectenvrij te ventileren. We kunnen dus niet garanderen dat jouw huisdier binnen (of buiten) blijft met onze horsystemen. We hebben natuurlijk wel enkele extra stevige horvarianten. Vaste hordeuren zijn geschikt voor huisdieren, desgewenst ook met extra sterk petscreen gaas. Het is mogelijk een luik voor katten of honden te monteren in de schop- en duwplaat. Door de scharnieren kan een hond of kat de deur ook zelf open duwen. Voor het beste advies neem je contact op met een van de Unilux horrenspecialisten bij jou in de buurt.

Voor dakramen is de raamrolhor Super+ geschikt. Deze rolhor is goed bestand tegen grote windbelasting en is ook geschikt voor grotere of schuingeplaatste dakramen. Een raamplisséhor Voorzet UNIT of Combi UNIT is ook geschikt voor dakramen. Afhankelijk van jouw dakraam kun je ook kiezen voor onze raamrolhor Comfort, maar daarvan kan het gaas uit de geleiders komen en is dus minder geschikt bij grotere oppervlakken of veel windbelasting we hebben verschillende horren voor dakraam soorten beschikbaar. Voor het beste advies neem je contact op met een van de Unilux horrenspecialisten bij jou in de buurt.

De Twistlock is een unieke sluiting waarmee gaasdruk wordt voorkomen en de gaaskwaliteit van de Plissé deur behouden blijft. Vraag ernaar bij uw specialist. Wij adviseren deze altijd te (laten) plaatsen! Vraag ernaar bij uw specialist.

Gebruik de Twistlock!

De meest geschikte hor voor een draaikiepraam is de inklemhor of de inklem unit. Het voordeel van de inklem unit is dat deze geopend kan worden zonder dat de hor uit het kozijn genomen moet worden. Voor het beste advies neem je contact op met een van de Unilux horrenspecialisten bij jou in de buurt.

Voor openslaande tuindeuren is een dubbele Plisséfit het meest geschikt. Deze hordeur kan zowel in als op het kozijn gemonteerd worden, sluit perfect en is bijzonder duurzaam. Voor het beste advies neem je contact op met een van de Unilux horrenspecialisten bij jou in de buurt.

‘Op de dag’ betekent: op het kozijn en ‘in de dag’ betekent: in het kozijn.

Afhankelijk van de draairichting van ramen en deuren zijn verschillende Unilux horren zowel op-, als in het kozijn te monteren. Bij de productinformatie geeft onze website hierover nadere informatie. Ook bij het doorgeven van de maten is het belang te weten of de hor in het kozijn of op het kozijn gemonteerd moet worden. Voor het beste advies neem je contact op met een van de Unilux horrenspecialisten bij jou in de buurt.

De Plisséfit herken je aan de sticker op het product en de sluitknop (Twistlock). De Plisséfit is een door Unilux gepatenteerde plisséhordeur. De Plisséfit heeft de goede eigenschappen van de Japanse plisséhordeur gecombineerd met de wensen en eisen van de westerse markt. Deze hordeur is in Nederland alleen verkrijgbaar via de webshop en Unilux horrenspecialisten.

Over de Twistlock; Een van de unieke eigenschappen van de Unilux horren die bijdragen aan insectenvrij woongenot, is de speciale Twistlock sluitknop. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak én de duurzaamheid van onze producten. Door de Twistlock altijd te gebruiken bij de plissé producten zullen eventuele problemen met gaasdruk, die kunnen optreden na veelvuldig gebruik, worden voorkomen.

Gaas kan worden schoongespoeld met leidingwater (ZONDER reinigingsmiddelen) en een zachte handveger, het hele systeem is waterbestendig. Wat u ook kunt doen is het product in de winter opbergen. Het verdient de aanbeveling indien de Plisséfit niet gebruikt wordt, de deur te vergrendelen met de twistlock.
Bekijk ook het filmpje over onderhoud:

Veelgestelde vragen over Service en garantie

Unilux horren worden op maat gemaakt volgens de door jou opgegeven specificaties en kunnen daarom niet omgeruild worden; ze vallen buiten het herroepingsrecht dat normaal bij koop op afstand geldt.

Alleen als je de order via de webshop hebt geplaatst kan je per mail (klantenservice@unilux.nl) reageren op de orderbevestiging, onder vermelding van het ordernummer.

Wil je er zeker van zijn dat je hor past, kies dan altijd voor advies en service van je horrenspecialist in de buurt.

Alle Unilux producten worden voor jou op maat gemaakt. Dat is een van onze sterkste punten. Maar toch kan het zijn dat je niet helemaal tevreden bent. Neem dan in eerste instantie contact op met de horrenspecialist waar je je product(en) hebt aangeschaft. Die kan het vanuit vakkundig oogpunt het best beoordelen en het snelst reageren op klachten.

Maatwerk producten kunnen niet geretourneerd worden. Onverminderd de rechten van de consument op grond van de wet, verstrekt Unilux op door haar geleverde horren bij normaal gebruik 5 jaar garantie op de constructie en 1 jaar garantie op het horgaas en koorden.
Deze aanvullende garantie doet niets af aan de wettelijke garantie waar jij als consument recht op hebt. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Als reparatie of vervanging nodig is, neem dan contact op met je leverancier. Vermeld het ordernummer en zorg voor een uitgebreide omschrijving.

Alleen als je de order via de webshop hebt geplaatst kan je per mail reageren op de orderbevestiging onder vermelding van het ordernummer.

Unilux kan alle Unilux horren repareren. Van andere merken is het alleen mogelijk om de oude Japanse plisséhordeur te repareren, zonder garantie. Het aanbieden van een hor ter reparatie verloopt altijd via je horrenspecialist waar je deze hebt aangeschaft.

Alleen als je de order via de webshop hebt geplaatst kan je per mail (klantenservice@unilux.nl) reageren op de orderbevestiging onder vermelding van het ordernummer. Zorg voor een uitgebreide omschrijving van het probleem. Op je Unilux hor vind je een productsticker met alle gegevens.

Voor een prijsopgave van een reparatie verwijzen wij je graag door naar je leverancier. Unilux kan geen prijsopgave doen.

  • Heb je vragen over jouw Unilux hor(ren)?
    Voor vragen over onderdelen, service of garantie, technische ondersteuning etc. neem altijd contact op met jouw horrenspecialist in de buurt.
  • Heb je vragen over jouw webshop order?
    Alleen als je de order via de webshop hebt geplaatst kan je per mail (klantenservice@unilux.nl) reageren op de orderbevestiging onder vermelding van het ordernummer.

Veelgestelde vragen over Bestellen & Levering 

Ben je zelf handig? Dan kun je 15% besparen op de advies verkoopprijs door zelf in te meten, online te bestellen en te monteren. Let dan wel heel goed op: je bestelt maatwerk dat niet geretourneerd kan worden!

Tegen een kleine meerprijs kan je volledig ontzorgd worden door een van onze horrenspecialisten bij jou in de buurt: zij meten de horren bij je op, en monteren deze en zijn het aanspreekpunt bij service en garantie. Op deze site vind je advies verkoopprijzen, of neem contact op met een van onze horrenspecialisten voor een offerte.

Je kan op deze site alle advies verkoop prijzen opzoeken door de maten bij de producten in te geven. Zo kan je een redelijke inschatting maken van de kosten. Vervolgens kan je de geselecteerde producten naar een horrenspecialist in de buurt sturen, zodat zij bij je komen inmeten en een passende offerte kunnen maken. Je kan natuurlijk ook meteen contact opnemen met een horrenspecialist in de buurt: voor een prijsopgaaf moeten toch alle ramen en deuren worden opgemeten door de specialist. De prijzen op deze site zijn in dat geval indicatief. Door je gegevens naar de horrenspecialist te sturen plaats je nog geen bestelling: pas als je akkoord gaat met de prijsopgaaf van de specialist zal hij of zij de order bij Unilux plaatsen.

Als je zelf echt vakkundig bent kan je zelf meten en online de horren op maat bestellen. Daarmee bespaar je 15% op de advies verkoopprijs. Let dan wel heel goed op: je bestelt maatwerk dat niet geretourneerd kan worden! Advies over maat nemen en monteren vind je op de horrenpagina’s van deze site. We adviseren dit echt alleen aan vakkundig en technisch onderlegde professionals.

Voor een bestelling hoef je geen account aan te maken, we houden je op de hoogte van de voortgang van je bestelling per mail. Als je bestelling is afgerond plannen wij deze in voor productie: de werkdag na je bestelling ontvang je een orderbevestiging waarin de verzenddatum is vermeld. Je bestelde horren maken wij dan voor je op maat in onze fabriek in Boxtel.

Unilux maakt de horren volledig op jouw maat in onze fabriek in Nederland. We leveren snel en nauwkeurig maatwerk door ons geavanceerde proces: na iets meer dan een week zijn de horren naar je onderweg.

We leveren rechtstreeks via onze logistieke partner NE Distriservice (middels track & trace code). Bij een bestelling boven € 250.- betaal je geen verzendkosten daaronder zijn de verzendkosten € 15,92 incl. BTW. Indien je niet thuis bent wordt de levering opnieuw aangeboden.

Je kan een online bestelling betalen met:

iDeal
Veilig online betalen met je eigen bank.

Overboeking
Via jouw bank het bedrag overmaken.

CreditCard
Met MasterCard, Visa, American Express veilig betalen.

Klarna – achteraf betalen
Klarna voert voor Unilux.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar Klarna.

Wist je dat…
… 91% van de consumenten het Thuiswinkel Waarborg kent en twee derde meer vertrouwen heeft in webshops mét het Thuiswinkel Waarborg?

De Unilux webshop heeft alle certificeringen van Thuiswinkel Waarborg behaald en zodoende kunt u dus met een gerust hard veilig producten bestellen via onze webshop. Heeft u vragen? Informeer gewoon bij uw lokale horrenspecialist, deze kan u ook perfect adviseren bij het meten en monteren. U kunt ook alles bij deze specialist bestellen en daardoor volledig ontzorgd worden.

Op onze website vind je de meest uitgebreide informatie terug, onze horrenspecialisten verstrekken we dezelfde informatie of zij maken ook gebruik van onze content. Zo kun je vertrouwen op enkel de juiste en goede informatie van één bron.
We borgen hiermee ook eenduidige informatie en/of de communicatie van de meest actuele prijzen. Dit zijn indicatieve prijzen die als adviesverkoop prijs dienen bij de horrenspecialisten.

Unilux producten vind je uitsluitend terug bij de Unilux horrenspecialisten. De horrenspecialisten die op deze website te vinden zijn hebben allemaal voldoende ervaring opgedaan met het meten en monteren van de horren alvorens zij vernoemd worden op de website. Selecteer je horrenspecialist op basis van postcode en functie (showroom, afhaalpunt, productgroep ed.). Zij kunnen je vragen beantwoorden.