Home » Blog Unilux » Hoe koel blijf jij tijdens deze warme dagen?

Hoe koel blijf jij tijdens deze warme dagen?

Hoe koel blijf jij tijdens deze warme dagen?

Het is volop zomer, de komende dagen hebben tropische temperaturen de overhand. Wat kun je het beste doen om jezelf én je huis koel te houden tijdens de warme zomerdagen? Enkele tips.

Drink voldoende water

Tijdens warme perioden verdampt je lichaam veel vocht. Het probeert zichzelf af te koelen door te transpireren. Het transpiratievocht bestaat 99% uit water. Water drinken is dus van groot belang voor het op peil houden van de vochtbalans en het koelen van je lichaam!

Draag luchtige kleding

Draag tijdens de warme dragen luchtige kleding, het liefst van katoen en in het wit. Katoenen kleding neemt zweet op én laat lucht door. Wit weerkaatst zonnestralen en daarmee warmte. Deze combinatie zorgt voor een aangename verkoeling.

Houdt ramen en deuren gesloten

Sluit overdag ramen en deuren en gordijnen om warmte buiten te houden. Het is verleidelijk om overdag ramen en deuren open te zetten , het gevoel heerst dat er dan even frisse lucht doorwaait, maar in feite waait de warmte naar binnen. Kijk goed waar de zon je huis binnenvalt, op die plek kun je buiten schaduwdoeken of een parasol plaatsen zodat die de straling door het raam heen opvangen. Warmte van glas versterkt namelijk.

Ventileer op het juiste moment

Zet tegen de avond, als de temperaturen iets dalen, ramen en deuren open ter ventilatie. Het lekkerste is het om zoveel mogelijk ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten. Met een ventilator erbij zorg je dat de lucht nog meer verspreidt wordt, hij koelt echter de ruimte niet meer. Daar heb je airconditioning voor. Een hor zorgt ervoor dat insecten buiten blijven terwijl je frisse lucht binnenhaalt. Nog een voordeel; je kunt ook nog eens genieten van een ongestoorde nachtrust in een koele slaapkamer, hoe lekker is dat?!

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar