Home » Blog Unilux » De aluminium trend maakt uw interieur chique en modern tegelijk

De aluminium trend maakt uw interieur chique en modern tegelijk

FOTO schaduw

Aluminium shutters, de nieuwste trend op het vlak van raamdecoratie en binnen zonwering. Op zoek naar een echte eyecatcher in uw interieur? En een die zowel fungeert als raamdecoratie én binnen zonwering? Fractions van Unilux geven uw huis een chique, industriële look als raamdecoratie én fungeren uitstekend als binnen zonwering door de bijzondere toepassing van de eigenschappen van aluminium. Niet op zoek naar strakke maar naar een meer traditionele stijl? Fractions passen ook heel mooi in een Scandinavische of landelijke woonstijl.

De toepassing van aluminium in het interieur lijkt zijn weg inmiddels op allerlei manieren gevonden te hebben. De kracht van aluminium schuilt, naast dat het materiaal sterk maar licht is, in het feit dat het ook erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Iets wat uitstekend past in de nieuwste trends en behoeften in de interieurbranche. Het gebruik van aluminium in binnen zonwering beperkte zich jarenlang tot de traditionele smalle jaloezieën en lamellen. Unilux, van oorsprong de grootste horrenleverancier van Nederland, heeft haar jarenlange product- en marktkennis gebruikt en toegepast in haar laatste ontwikkeling Fractions; aluminium shutters die schuiven, in plaats van kantelen. Laat u inspireren in de mogelijkheden van Fractions in uw huis.

FOTO dicht
FOTO open
FOTO schaduw

Aluminium in plaats van hout

Fractions vormen de nieuwste innovatie op het vlak van raamdecoratie. Shutters kenden we reeds als horizontale, houten variant. In allerlei maten. Nu zijn er Fractions, twee over elkaar scharnierende panelen waarmee het licht geknepen kan worden. Ze zijn makkelijk open te klappen om het licht helemaal binnen te laten wanneer u daar behoefte aan heeft. Door het schuifmechanisme zijn ze helemaal dicht erg geschikt als binnen zonwering. Daarnaast zijn Fractions traploos verstelbaar en kun je zelf de middenweg vinden tussen open en dicht en zo de perfecte hoeveelheid zonlicht binnenlaten.
Het meest grote pluspunt vergeleken met de traditionele shutters is het onderhoudsvriendelijke aspect van Fractions. Doordat de panelen scharnieren zijn er geen vlakliggende delen waar stof op kan liggen. Het materiaal laat zich makkelijk schoonmaken met een vochtig doekje.

FOTO industrieel
FOTO landelijk

Beleving

Fractions geven het interieur ook een extra dimensie. Het directe licht door de sleuven decoreert de ruimte en geeft een artistieke of zelfs romantische touch aan het thuisgevoel. De patronen kunnen groter of kleiner gemaakt worden tot de perfecte sfeer gevonden is. Daarmee passen deze aluminium shutters in ieder interieur: van industrieel tot landelijk.

FOTO keuken
FOTO luxe

Toepassing

Fractions laten zich uitstekend toepassen in natte ruimtes (badkamer/keuken), het materiaal is immers roestvrij en beschermt zichzelf. Daarnaast is aluminium bijzonder bestendigd tegen stoom en sproeiwater. Geen enkel andere binnen zonwering of raamdecoratie is zo plat en compact als Fractions. Ze laten zich perfect monteren op een draaikiep raam bijvoorbeeld, Fractions zijn dan volledig functioneel maar ook decoratief door het sensationele lichtcontrast.

Ervaar zelf de kracht van Fractions

Het degelijke aluminium, de compactheid van het systeem, de mogelijkheid om het licht naar wens te reguleren en het bedieningsgemak maken Fractions tot de perfecte raamdecoratie. In tegenstelling tot traditionele shutters bieden Fractions een groot montagegemak en beschikken ze over verschillende verstelmogelijkheden. De strakke panelen zijn een echte eyecatcher en zorgen voor een luxe uitstraling. Fractions worden op maat gemaakt en bieden zo de perfecte oplossing in ieder raam; voor iedere ruimte een geheel eigen sfeer.

Unilux introduceerde ook de Windowstylist app. En deze app is al net zo revolutionair als de Fractions zelf. Omdat Fractions zo anders zijn dan wat er op dit moment verkrijgbaar is, is het van groot belang dat de consument een goed beeld krijgt van het product. En hoe kan dat nu beter dan door de Fractions al voor aanschaf in huis te halen? Virtueel, maar wel live. Middels de Augmented Reality app Windowstylist brengt u Fractions in uw eigen omgeving in beeld.

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar