Home » Blog Unilux » Horren in de winter

Horren in de winter

Als de zomer achter ons ligt, dan zal ook de overlast door vliegen en muggen vanzelfsprekend afnemen. Dit komt met name omdat insecten zich vooral in de zomer vermenigvuldigen, en zo voor veel overlast zorgen. Dan is een hor voor frisse lucht een goed idee om zo de overlast van insecten te beperken, en tegelijkertijd gewoon lekker de ramen open te houden.

Maar wat moet je nu met de horren in de winter. Moet je deze laten zitten, of weghalen? Wij vertellen je alles wat je moet weten over ons assortiment horren in de donkere dagen. Zo weet je precies wat je moet doen met je horren na de zomerdagen.

Insecten in de winter

Zijn er wel insecten gedurende de winter? Een vrij belangrijke factor voor insecten om te kunnen overleven is de temperatuur.

Dit zorgt ervoor dat insecten vooral bij warmte energie krijgen, maar bij de winterse kou worden ze trager. Dus ze zijn er wel, maar je zult ze niet veel zien. Ook zullen insecten zich amper vermenigvuldigen gedurende de winter.

Raamhor houdt muggen buiten

Ons assortiment horren: Laten zitten in de winter?

Dus, moet je horren in de winter laten zitten. Mensen denken dat het niet uitmaakt of je de hor laat zitten of niet.

Toch ligt het in werkelijkheid iets anders. Het hangt namelijk van het type hor af of je deze moet laten zitten of niet. Zo heb je bijvoorbeeld het verschil tussen een vaste hor of een hor die makkelijker te verwijderen is.

Er zijn verschillende soorten horren, je hebt plissé horren, hordeuren met pollenwerend gaas, je hebt de inzethor, voorzethor en de rolhor. Daarnaast is er ook nog het verschil tussen horren die je voor het raam plaatst en horren die je voor de deur plaatst.

Het gaat om de manier van plaatsing

Wat in deze situatie vooral in overweging moet worden genomen, is de manier waarop de hor geplaatst is. Dus of je te maken hebt met een plissé hordeur of een inzethor, of een hor met speciaal gaas tegen pollen maakt in principe niet uit. Het gaat er vooral om hoe de hor geplaatst is, of deze vast is of niet.

Is deze aan de buitenzijde of de binnenzijde geplaatst en gaat het om een vast exemplaar. De horren van Unilux kun je in de winter gewoon laten zitten, het hoogwaardige materiaal is prima bestand tegen de winterse temperaturen.

Een losse hor of horgaas kun je eventueel zelf losmaken of schoonmaken.

Een hordeur kun je in de winter het beste opknappen

Nu de horren in de winter toch niet worden gebruikt adviseren wij om ze in ieder geval eens te controleren. Werken ze nog naar behoren? Moeten er onderdelen worden vervangen?

Controleer ze voordat de vorst van de winter intreedt. Je kunt de horren van Unilux makkelijk zelf monteren en dus ook loskoppelen voor controle. Wanneer je de horren in de winter schoongemaakt worden voorkom je kans dat er vuiligheid achterblijft en dat dit vastvriest.

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar