Home » Blog Unilux » Horren | De voor- en nadelen per systeem

Horren | De voor- en nadelen per systeem

Ben je van plan om een hor voor je raam te plaatsen, dan wil je natuurlijk weten wat de voor- en nadelen van verschillende horsystemen zijn.

De voornaamste reden die je daarvoor kunt hebben is natuurlijk het buiten houden van ongedierte en insecten, terwijl je daarnaast wel kunt genieten van frisse lucht.

Maar er zijn nog meer voordelen van horren voor ramen en deuren. Reden genoeg dus om op zoek te gaan naar de juiste hor.

Diverse soorten en algemene voordelen horren

De algemene voordelen van een hor is natuurlijk extra ventilatie en goede ventilatie terwijl je vliegen en andere insecten buiten de deur houdt. Met een hor voor je raam kun je zorgeloos genieten van de warme zomermaanden.

Daarnaast zijn er een aantal verschillende soorten: vaste horren, rolhorren en de plissé hordeur. Wij hebben de voor- en nadelen even op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van vaste horren

Een vaste hor zit op het kozijn gemonteerd en kunnen niet worden losgehaald.

Voor- en nadelen vaste hor

Grootste voordelen van vaste horren

 • Vaste horren klik je gemakkelijk in het raam
 • Het is een goedkope optie
 • Je hebt er na plaatsen geen omkijken meer naar
 • Slimme en goedkope optie als hor voor draaikiep ramen

Nadelen van vaste horren

 • Vaak alleen geschikt als raamhorren
 • Weinig flexibiliteit

Voor- en nadelen van rolhorren

De naam zegt het al. Rolhorren zijn horren waarbij het horgaas oprolt. Dit is een van de soorten horren die het meest worden gebruikt. Het gaas rolt in en uit een cassette.

Voordelen en nadelen rolhor
Super

Grootste voordelen van rolhorren

 • Hor makkelijk open en dicht rollen
 • Horgaas blijft makkelijker schoon vanwege het oprollen in een cassette

Nadelen van rolhorren

 • Minder geschikt als hordeur voor bredere deuropeningen, maar dit kan worden verholpen met een dubbele rolhordeur

Voor- en nadelen van plissé horren

Een plissé hordeur is een inventieve constructie die gebaseerd is op een Japans concept.

Deze horren zijn perfect in combinatie met speciaal pollengaas voor mensen met hooikoorts. Dan heb je frisse lucht zonder rondzwevende pollen in huis!

Voor- en nadelen plissehor
Unilux Plissefit Easy Hordeur, ©2020

Grootste voordelen van plissé horren

 • Modernste soort hor op dit moment
 • Geschikt voor bredere deuren
 • Mogelijk geschikt voor schuifpui met een dubbele plissé hordeur

Nadelen van plissé horren

 • Maken geluid bij open- en dichtdoen

Het voordeel van horren van Unilux

Het grootste voordeel van horren van Unilux is dat je altijd een strak model hor krijgt. Unilux komt altijd opmeten en daarna wordt de hor gemakkelijk geplaatst. Als klant hoef je dus alleen maar te bepalen welke soort hor je waar wil plaatsen.

Je krijgt een hor die precies bij jouw raam past. Weet je nog niet zeker welk soort hor je nodig hebt? Daar kunnen wij bij helpen. Neem vandaag nog contact op of vraag een gratis offerte aan!

Hoe onderhoud ik mijn horren het beste?

Hoe kan ik een hor het beste onderhouden? Om te voorkomen dat grote oppervlakten aan gaas minder lang meegaan dan eigenlijk zou kunnen, is het belangrijk dat je de horren goed onderhoudt. Hoe doe je dat het beste?

Dit doe je door middel van regelmatig schoonmaken met de stofzuiger of met een zachte borstel. In het geval van het gebruik van een borsten kun je gebruik maken van een sopje.

Je moet alleen wel oppassen met zeep, daar kunnen onderdelen van gaan verkleuren. Het hangt er ook vanaf of het vuil dat in de hor zit met de stofzuiger te verwijderen is. Dit is vrijwel de snelste en makkelijkste manier.

Wanneer het vuil echter iets hardnekkiger is, kun je er dus ook voor kiezen om een borstel te gebruiken. Probeer het echter eerst met een stofzuiger, dan weet je direct of schoonmaken met een borstel nodig is.

Meer tips over horren schoonmaken? Bekijk onze post over wat te doen met horren in de winter of vraag het aan onze experts.

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar