Home » Blog Unilux » We gaan het anders doen! Bescherm de insecten met Unilux horren.

We gaan het anders doen! Bescherm de insecten met Unilux horren.

Het gaat slecht met de insectenpopulatie in Nederland. Wij kiezen er daarom voor om vanaf 2020 mensen meer bewust te maken van de insectensterfte in de wereld en de desastreuze gevolgen die dat met zich meebrengt. Het is tijd om hand in eigen boezem te steken en aan de slag te gaan!

De cijfers liegen er niet om, maar liefst 75% van de insecten hebben we in 25 jaar uitgeroeid in Nederland. Ons gedrag is de belangrijkste veroorzaker!
Kijk naar het gebruik van spuitbussen en verdelgingsmiddelen door de mens. Als 2e wereldtitel-verdediger in de landbouwgoederen export, betalen we in Nederland een enorme prijs in de vorm van een afrekening op ons milieu als gevolg van het jaren lange gebruik van zowel chemische als biologische bestrijdingsmiddelen. Maar het is te gemakkelijk om alleen de schuld bij de boeren neer te leggen. De keukenkastjes bij u en de consument barsten ook uit van deze middelen, van mierenlokdoosjes tot Roundup, allemaal bestrijdingsmiddelen die men, puur voor het eigen gemak in huis, heeft. 

Dat dit gemak en “rust” bóven gezondheid gaat lijkt men niet te beseffen. Geen insecten meer heeft tot gevolg dat vogels in de tuin geen insecten meer op de menukaart hebben staan en zij hun werk dus niet meer doen. De gewassen worden niet meer bestuift, de voortplanting valt weg.. De hele ecologische kringloop valt stil. Met alle ellende voor onze gezondheid tot gevolg. Denk aan duurdere producten, denk aan kunstmatige producten, denk aan ongezonde toevoegingen in producten. Kortom. Tijd om iets te gaan doen!

Voor komend jaar trekt Unilux ruim € 250.000,- budget uit voor de communicatie ter bescherming insecten. Als marktleider in insectenwering hebben wij immers een product in handen waarmee de insecten buiten kunnen blijven, daar waar ze goed werk doen. En dat gaan we vertellen.

Als marktleider met 1600 Unilux horren specialisten in ons netwerk moet het lukken die boodschap te verspreiden. Die luidt als volgt: “Bescherm de insecten met Unilux horren” 

Samen met onze media partner RTL gaan we vanaf 14 maart 2020 op de RTL zenders en diverse RTL online platfora deze boodschap verkondigen.

We bouwen een Levensgroot Insectenhotel (uiteraard voorzien van horren) in het TV programma Eigen Huis & Tuin, waarin samen met bioloog Arjan Postma het belang van insecten in de omgeving wordt uitgelegd. Daarnaast kan men leren wat ze kunnen doen in de eigen tuin. Alle bee(s)tjes helpen immers!  

Unilux zal het verder zelf door vertalen naar middelen en (online) materialen voor onze grote dealernetwerk. De komende periode zal dit dus niet zomaar aan u voorBIJ gaan!

Ga naar onze speciale campagnepagina http://www.unilux.nl/beschermdeinsecten voor meer informatie, de uitzending en uitgebreide perskit!

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar