Home » Blog Unilux » Plissé hordeur repareren, zo doe je dat

Plissé hordeur repareren, zo doe je dat

Plissé hordeur repareren

Wanneer het warme seizoen aanbreekt, wil je natuurlijk frisse lucht binnenlaten zonder die vervelende insecten ook binnen te halen. Je opent je hordeur en… er zit een gaatje in het gaas. Geen paniek, hier lees je hoe je zelf je hor kunt repareren.

De verschillende horren

Er zijn verschillende soorten horren. De bekendste zijn de plissé hordeur en de rolhor. De plissé hordeur, is populair vanwege zijn strakke uitstraling en gebruiksgemak. Vaste hordeuren zijn daarentegen ideaal voor deuren die je minder vaak gebruikt.

Maar net als andere producten, kunnen ook horren kapot gaan. Gelukkig kun je veel problemen met een reparatie zelf oplossen.

Repareren van je plisse hordeur

Is je gaas van je hor beschadigd? Dan kun je dit eenvoudig repareren. Als er een klein gaatje in zit, kun je dit vaak al maken met een stukje draad. Met een naald en draad kun je het gaas weer aan elkaar naaien. Voor grotere gaten of problemen met de koorden van je plisse hordeur, heb je wellicht wat uitgebreidere reparaties nodig.

De koorden van je plissé hordeur vervangen

Bij plissé hordeuren, die koorden hebben, kan het voorkomen dat een koord slijt of breekt. Als het koord gebroken is moet door het hele systeem nieuwe koorden worden gespannen. Ons advies is om hier niet zelf aan te beginnen. Het koord systeem van een plissé hordeur vervangen is lastiger dan je denkt. En wanneer het niet lukt, dan is de schade alleen maar groter!

Wat als je er zelf niet uitkomt?

Mocht je er zelf niet uitkomen, dan is er altijd nog de optie om de experts in te schakelen. Unilux is specialist in horren en biedt altijd een oplossing, ongeacht de maten van je kozijnen of het type deuren of ramen. We hebben gespecialiseerde Unilux Horrenspecialisten verspreid over het hele land, die je kunnen helpen met zowel het opmeten, monteren als repareren van horren. Je kunt je hor naar een lokale expert brengen. Mochten zij het ter plekke niet kunnen repareren, dan sturen zij de horren naar ons op. Wij repareren vervolgens de hor en sturen hem terug.

De horren experts van Unilux staan voor je klaar

Horren zijn een belangrijk voor veel huis- en camper eigenaren en voor andere plekken waar we willen genieten van de frisse buitenlucht zonder de overlast van insecten. Met het juiste onderhoud en zo nu en dan een kleine reparatie, kun je jarenlang plezier hebben van je hordeuren en raamhorren.

En mocht er iets zijn dat je zelf niet kunt, dan staan de experts van Unilux altijd voor je klaar om je te helpen! Zo geniet je snel weer van je hordeuren zonder zorgen!

Hordeur repareren? Laat dat maar aan ons over

Met jarenlange ervaring in hordeur reparaties, weten wij precies hoe elke reparatie uitgevoerd moet worden. Waarom zou je zelf aan de slag gaan, als onze experts alle reparaties vakkundig voor je kunnen uitvoeren?

Het maakt niet uit of je een hor met zonwering hebt, of een hor op maat hebt laten maken: vertrouw op onze reparatie expertise!

Contact opnemen

Heb je specifieke vragen over je hor, of wil je gewoon wat advies? Neem dan contact op met Unilux. Vul ons contact formulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar