Home » Blog Unilux » ,,In 2018 zochten we de verdieping in de duurzame gedachte..”

,,In 2018 zochten we de verdieping in de duurzame gedachte..”

Unilux over 2018;

          “Bouwen aan bedrijfszekerheid en idealisme gaan hand in hand..“

In 2018 stond verdieping van de duurzame gedachte op de agenda bij Unilux, marktleider in insectenwering. In de duurzaamheidstrategie van Unilux waren eerder carbon footprint, material sourcing uit de directe omgeving en Made in Holland voorzien als belangrijke peilers binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Inmiddels is 90% van het door ons verwerkte aluminium al gerecycled, vertelt CEO Patrick van Loosbroek. Daarnaast repareren we ook alle Unilux horren: dat hoort ook bij een stuk duurzaamheid. We werken hier met een schoon kleurproces en ons wagenpark is hybride of elektrisch.

Verantwoord ondernemen is verantwoord werken, aluminium is een dankbare
duurzame grondstof vanwege de onuitputtelijke terugwin mogelijkheden.

Fractions, 100% recyclebaar

De meest recente ontwikkeling van Fractions is ook een prachtig voorbeeld van duurzaam ontwikkelen; geen houtverbruik, lokaal gerecycled goed beschikbaar en ook weer 100% recyclebaar. We werken hier niet tegen de natuur in, maar eerder mét de natuur mee.” In aanvulling op dat laatste standpunt is Unilux in 2018 ingestapt als partner van de Nationale Bijenstrategie die 45 landelijke partners verenigt in het verlangen om zich in te zetten voor het behoud van de bijen. “Bijen sterven uit door onze manier van leven, en dat is echt iets om je zorgen over te maken, vertelt Patrick. “We hebben 1600 dealers in Nederland, het zou zonde zijn om hen niet deze boodschap te laten vertellen.
Over de bloempjes en bijtjes, maar dan anno nu” ..lacht hij.

Het volgende duurzaamheidsproject voor Unilux wordt momenteel onderzocht. Van Loosbroek vertelt: “Om onze capaciteit te vergroten zijn we voornemens te investeren in een nieuwe poedercoating-installatie. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar een gas-loze oven. Dat klinkt natuurlijk voor de hand liggend. De fabrikanten lijken nog wat achter de muziek aan te lopen, wat vreemd is omdat het toch langere termijn investeringen betreft. Duurzaam ondernemen is nog niet altijd even haalbaar.”

Voor 2019 worden de projecten rondom dit vraagstuk en anderen op productniveau nog verder opgepakt en uitgevoerd. “Wij vinden het leuk naar oplossingen te zoeken waarbij bouwen aan bedrijfszekerheid hand in hand gaat met deze vooruitgang”.

 

1 week levertijd      15% online bestelkorting
This is default text for notification bar